Workshop Hormonhälsa 20/11 kl. 14.00

HORMONHÄLSA UNDER KLIMAKTERIET OCH FÖRKLIMAKTERIET

Välkommen till en härlig workshop i yinyoga och hormonhälsa för dig som är i klimakteriet eller som börjar närma dig denna viktiga övergångsperiod i livet. 

Klimakteriesymptom handlar om så mycket mer än vallningar! Redan vid cirka 35 års ålder börjar könshormonerna fluktuera. Vanliga symptom inkluderar bland annat:

  • Trötthet/utmattning
  • Sömnproblematik
  • Humörsvängningar och irritation 
  • Förvärrad PMS
  • Förändringar i menscykeln (t ex kraftigare & längre blödningar)
  • Huvudvärksproblematik
  • Stressintolerans
  • Försämrat minne 
  • Hjärndimma 

I denna workshop får du lära dig om hormoner både från västerländskt och österländskt perspektiv, samt vad du kan göra för livsstilsändringar för att skapa ökad hormonell balans kring klimakteriet. Vi kopplar sedan samman teorin med en djupgående yinyogapraktik som fokuserar på specifika meridianer, organ & körtlar för att stötta hormonhälsan. Vi kommer använda långsamma, inkännande och repetitiva rörelser (såkallad Soma-Yin) för att successivt lösgöra spänningar i fascian och öka cirkulationen. Detta kombineras sedan med statiska yinyogaställningar: bakåtböjningar, framåtfällningar och rotationer. Passet avslutas med yoga nidra (yogisk avslappning/sömn).

Vad ingår?

Workshoppen består av föreläsning (ta gärna med penna och anteckningsblock), skriftligt häfte med sammanfattning av teori, kvinnocirkel och utbyte av erfarenheter, samt yinyogapraktik.

Datum: 20/11 - 22

Tid: 14.00 - 17.30

Pris: 549:- inkl. moms.

Lärare på workshopen är Victoria Åkerström.

Victoria Åkerström är yogalärare och utbildare inom yoga, samt grundare av Yinportalen.com. Hon specialiserar sig på att integrera en eklektisk mix av yinyoga, restorative yoga, hatha yoga, femelementsteori (TKM), fascia-vetenskap, somatics & ayurveda. 

Victoria hittade yogan för 22 år sedan när hon var bosatt i London en lång period som präglades av karriär och långa arbetsdagar. Yogan blev en nödvändighet för stresshantering och för välmåendet. Ett flertal yogautbildningar senare började hon undervisa yoga i Muswell Hill, London några år innan hon flyttade tillbaka till Sverige. Idag brinner hon för terapeutisk yoga med fokus på kvinnohälsa och energilära.

Välkommen!

Denna sida är inte tillgänglig just nu.