Kurs - Grunderna i Yin & Mindfulness 8ggr – 24/8 kl.19.15

 Denna kurs är välgörande, återhämtande och i förebyggande syfte för dig med stressrelaterade problem, samt för dig som är nyfiken på yinyoga och mindfulnessträning.

 

✺ Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på andning och medveten närvaro i kroppen. Musklerna är avslappnade och yogapositionerna hålls en längre tid för att komma åt kroppens djupliggande strukturer såsom bindväv-fascia, leder och ligament. Detta medför en ökad rörlighet och smidighet samt bidrar till ett friare energiflöde i kroppen.

✺ Utöver Yinyoga kommer kursen även innehålla inslag av SensingYoga. Sensing är yoga på din kropp och naturens villkor. Vi använder metoder som att gunga, skaka, rocka samt pandikulera (kroppsgäspa) för att återfukta bindväven, skapa smidighet i den djupa inre muskulaturen, reglera nervsystemet men framförallt för att hitta tillbaka till det som är sant för oss. 

✺ Då både Yin och Sensing är två välgörande yogaformer fungerar dem som ett utmärkt verktyg i dagens hektiska samhälle, eftersom de hjälper oss att lämna våra idéer om hur vi ska vara och istället för oss tillbaka till vårt sanna jag.

✺ Kursen passar både dig med ett stillasittande arbete och dig som har en aktiv och fysisk livsstil, eftersom de allra flesta av oss behöver vila och återkoppling, men framförallt röra på oss utifrån en holistisk förståelse som ser kroppen som en helhet. När vi väljer att se kroppen som en helhet så separeras inte det fysiska, mentala och känslomässiga – utan vi lär oss att förstå att dessa aspekter av oss påverkar och vävs in i varandra. Denna förståelse är själva fundamentet till kursen  som dessutom ger ökat utrymme för reflektion, eftertanke och närvaroträning.

✺ Här får du utforska  yinyogans grundläggande principer i relation med olika mindfulnesstekniker såsom kroppsscanning, meditationer och andningsövningar. Samt sensingyogans inlyssnande rörelser och övningar. 

Du kan vara både nybörjare och van utövare. Inga förkunskaper krävs!

 Kursen utgörs av åtta tillfällen och kostar 1795 kr. I avgiften ingår två extra klasser så att du kan ta igen eventuellt missade gånger på kursen eller prova vårt utbud av öppna klasser. Extraklippen gäller tre månader från kursens startdag. Varje kurstillfälle sänds även online - vilket gör det möjligt för dig att praktisera även hemifrån / annan ort. 

✺ Lärare på Kursen är: Sofia Lindgren Cortés 

Varmt Välkommen !

 

 

 

 

 

Denna sida är inte tillgänglig just nu.