Utbildning Yoga Nidra 20 tim 27-28 jan 2024

 

Välkommen till denna utbildning i Yoga Nidra som ger dig grunderna om du vill skapa en fördjupad förståelse för egen del eller om du vill undervisa eller ge Yoga Nidra till andra. Yoga Nidra är ett fint komplement till tex yin och restorative yoga för djupare återhämtning. Kanske har du en yrkesroll där du arbetar med människor där yoga nidra kan vara ett verktyg för stresshantering och avslappning. 

Vad är Yoga Nidra?

Yoga Nidra har blivit väldigt populärt under senaste åren och det är inte svårt att förstå varför. Denna avslappningsteknik kan göra stor skillnad för utövaren och dess effekter är väldokumenterade. 

Nidra betyder sömn på sanskrit och därför kallas Yoga Nidra också den yogiska sömnen eller den sömnlösa sömnen. Det är en form av avslappningsteknik eller guidad djupmeditation med syftet att ge djup avslappning och därmed förbättrad återhämtning. Yoga Nidra utförs som regel bekvämt liggande på rygg i savasana, gärna med filt, bolster och ögonkudde. 

Meditationstekniken går ut på att låta kroppen komma långt ner i avslappning medan sinnet är vaket, ett slags tillstånd mellan vakenhet och sömn. Det är här hjärnan kan få slappna av och vi ger förutsättningar för att bättre hantera stress, uppleva bättre sömnkvalitet och främja kreativitet. 

Tekniken följer ett givet format och går bland annat ut på att rotera uppmärksamheten och medvetandet runt i kroppen i sk kroppscanningar, för att skapa en cirkel av energi igenom hjärnan. Detta gör att sinnet får möjlighet att vila och gå in i ett fullständigt avslappnat tillstånd. 

En Yoga Nidra tar ungefär 30 minuter och efteråt kan du känna dig påfylld av ny energi, men också att mentala och fysiska spänningar släpper. 

Grundutbildningen täcker följande:

  • Yoga Nidra – grundläggande vetenskap
  • Filosofi och historia
  • Yoga Nidra olika skolor/tekniker
  • Stress och hur den påverkar hjärnan
  • Sömn och hur sömn påverkar oss
  • Vad ingår i en Yoga Nidra, hur är den upplagd och utformad
  • Olika typer av Yoga Nidra
  • Skriva sitt eget manus
  • Att undervisa eller leda en Nidra
  • Praktisera Yoga Nidra

Utbildningen omfattar 14 timmar lärarledd undervisning och 6 timmars egna studier och hemarbete. Du får ett färdigt nidramanus med dig från utbildningen samt ett diplom på 20 timmar om du gör alla hemuppgifterna. Obligatorisk närvaro för 14 timmar. Utbildningen ger 20 CE hos Yoga Alliance för dig som är registrerad yogalärare.

Lärare på utbildningen är Ewa Hagert, registrerad E-RYT yogalärare hos Yoga Alliance. Läs mer om Ewa härhttps://www.ewahagertyoga.se/om-mig/

Tid: 27-28 jan 2024, kl 9-17

Plats: Studio Frid

Pris: 4300 kr inkl moms

Denna sida är inte tillgänglig just nu.