Kurs - Hormon & Lymfyoga 8ggr – start 19/10 kl.16.30

Kurs i Hormon- och Lymfyoga för dig i klimakteriet och förklimakteriet.

Vår hälsa och vårt välmående påverkas i hög grad av naturens rytmer, cykler och flöden enligt den kinesiska medicinen. I den här kursen får du möta österländska och västerländska perspektiv som ger användbara förhållningssätt till hormonell balans.

Hormonbalans är viktigt för att känslor, kropp och sinne ska vara i harmoni. Under hela livet svänger kvinnors hormoner naturligt. För att hitta rätt balans behöver vi minska stress, ta hand om oss själva genom self-care och äta bra mat. Vårt humör, vår tankeförmåga, energi och lust styrs av hormoner som påverkar en rad olika processer i kroppen. Vi kan därför stimulera hormonhälsan genom övningar för organ, körtlar, lymfsystem, bindväv, meridianer och nervsystem för att uppnå en större sinnesro och inre balans.

Redan i 35 årsåldern kan du börja närma dig förklimakteriet. Klimakteriebesvären kommer ofta gradvis smygande, oftast i 40-50 årsåldern men kan komma tidigare utan att du kopplar ihop det med kvinnohälsa. Tecknen kan vara:

-    Att du får svårare att hantera stress och att multi-taska

-    Känner dig trött och utmattad hela tiden

-    PMS förvärras 

-    Humöret börjar svänga

-    Sömnsvårigheter

-    Skenande sinne som gör det svårt att slappna av och varva ner

-    Hård träning får avtagande effekt

-    Mage och bröst svullnar upp

-    Kilona kommer smygande och sätter sig gärna runt buken

 

Lymfsystemet är kroppens stora reningsverk som forslar bort överskottsvätska och slaggprodukter och oskadliggör virus och bakterier. När ditt lymfsystem fungerar har du mycket energi, upplever mindre stress och har ett starkt immunförsvar. Ett stagnerat lymfflöde kan göra att du känner dig svullen och tung, med ömmande leder, celluliter som gör ont, magproblem och återkommande infektioner.  

Hormonyoga ger lymfsystemet bästa förutsättningar för att öka ditt välmående, aktivera lymfflödet och öka cirkulationen i kroppen. Vi gör detta genom

- yogaställningar som stimulerar nervsystemet som skapar ett gott lymfflöde så att lymfan kan filtrera ut slagg och toxiner

- positioner som minskar spänningar i muskler och fascia så att det finns utrymme för lymfvätskan att flöda genom lymfkärlen

- mjuka flödande rörelser, andningsövningar och egenmassage som stimulerar och agerar pump för lymfsystemet.

- meditationer och avslappningsyoga för att skapa lugn och sänka stressnivån.

 

På den här kursen kombinerar vi rörelse med andningsövningar och återhämtning. Passen är anpassade för att ge största möjliga effekt på hormonsystem och lymfflöde, med övningar hämtade från yinyoga, restorative yoga och hatha yoga. Yogan passar kvinnor i alla åldrar, såväl nybörjare som vana utövare. Du kommer också att få lära dig enklare egenmassage för lymfan.

För att få snabbare resultat rekommenderar vi att man kombinerar rörelse med lymfmassage. När du bokar kursen får du därför möjlighet att boka Lymfmassage till extra förmånligt pris. 950kr mot normalt 1095kr för en 110 min (första besöket) eller 85 min (återbesök) behandling. Lymfmassagen med kursen kan du använda fram till den 24/11-2023.  OBS! Priset gäller endast i samband med bokning av kursen. Välj i listan när du bokar om du vill ha med eller utan lymfmassage. 

• Kursen består av åtta tillfällen och äger rum på torsdagar klockan 16.30-17.45.  Kursavgiften är 1795kr och i priset ingår två extra klipp som alternativ till att ta igen eventuellt missade tillfällen på kursen eller som en möjlighet att prova på vårt utbud av öppna klasser.  Alla tillfällen sänds också online, så du kan välja om du vill vara med på studion eller hemifrån.

OBS! Kursen har uppehåll v. 44

Prisöverblick: 

1795 kr – Endast kurs

2745 kr –  Kurs + lymfmassage: Välj till massage i nästa steg i bokningen om du vill lägga till massagen. 

 

Lärare på kursen är: Lis-Marie Weije

den 26/10 vikarierar Sofia Lindgren Cortés.

• Välkommen till ett ökat välmående! •

 

Denna sida är inte tillgänglig just nu.