Workshop - Bli din egen bästa vän, Minikurs i självmedkänsla

Bli din egen bästa vän: Minikurs i självmedkänsla
Söndagarna 12/11, 19/11 och 26/11 kl. 15.30- 17.15
 
Många kan känna igen sig i att ofta tänka hårt och kritiskt om sig själv. Att istället öva upp sin förmåga till självmedkänsla (self-compassion) handlar om att möta sig själv med vänlighet och acceptans, just då, när vi behöver det som mest. Forskning har visat att förmågan till medkänsla med oss själv leder till ökat välbefinnande och mindre stress. I den här kursen får du kunskap om och övning i ett självmedkännande förhållningssätt till dig själv; förstående istället för kritisk och stöttande istället för pushande vid motgångar. Du får en ökad förståelse för dina känslor och hur du kan hantera dem, och bygger upp resurser för självkärlek och vänlighet.
 
Kursen baseras på metoderna mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR), Mindful Self Compassion (MSC), Compassionfokuserad Terapi (CFT) och buddhism. Du lär du dig grunderna i mindfulness och självmedkänsla utifrån ett psykologiskt och buddhistiskt perspektiv. Kursen har mycket fokus på praktik men innehåller även teoretiska inslag. Varje tillfälle består av kortare föreläsning, uppmjukande yogaövningar, reflektionsövningar och olika meditationer som utförs sittande eller liggande. Mellan varje tillfälle uppmuntras du till fortsatt övning hemma.

Workshopen passar alla, inga förkunskaper krävs. Kom med ett öppet sinne och en vacker anteckningsbok och en penna du gillar, så du kan dokumentera dina tankar. Ta gärna på dig mjuka, bekväma och tillräckligt varma kläder och ta gärna med en ögonkudde, eller sovmask för att lättare kunna slappna av.

Workshopserien leds av Kim de Luca

Tid: Söndagarna 12/11, 19/11 och 26/11 kl. 15.30- 17.15

Investering: 695kr 

Varmt välkomna! 

Denna sida är inte tillgänglig just nu.