Workshop - Vila Dig Stark med Yin Yoga - Magdalena & Mats 1-2/6

VILA DIG STARK MED YINYOGA 

En Workshop-helg med Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

 

LÖRDAG Yinyoga och de Fem Livs-Hindren 

De fem hindren habegär, motvilja, rastlöshet, slöhet och tvivel myntades av Buddha för att hjälpa oss att inse hur vi kan bli fria från dem och börja leva vårt dyrbara liv fullt ut – utan stress/onödigt lidande.

Hindren dyker upp både i meditationen/yogan – hindrar oss från att uppleva närvaro och lugn. Och i livet – där de hindrar oss från att uppleva lugn, tillit, vila och glädje. De nästlar sig in i allt från relationer, arbete, känsloliv, tankar, ja det mesta i våra liv. De medför stress, press, tvivel, handlingsförlamning. Genom medvetenheten om dem förlorar de sin makt och vi blir friare och mer och mer ”detoxade”.

Denna heldags-workshop kombinerar föredrag om Buddhas Fem Hinder ”Panca Niravani”, med Yinyoga som hjälper oss släppa spänningar i axlar, blockeringar i magtrakten/hjärtat och stelhet i rygg. Energin får fritt flöde. Workshopen blir en slags hybrid mellan föredraget, yogisk kroppsterapi och guidad meditation. 

******

SÖNDAG Yinyoga och De Fem Andliga Styrkorna 

En workshop för visdom, kraft och vila - de fem andliga styrkorna - Indriyas är förtroende, rätt ansträngning. mindfulness, koncentration och visdom. Då dessa kvaliteter tränas och hamnar i balans, utvecklas de till mer beständiga styrkor i oss, det i sin tur leder till att vi känner oss fria, tillfreds och i harmoni, och kan leva i vår fulla potential.

Under denna heldags-workshop kommer vi att gå igenom hela kroppen, fokus kommer att vara på: höfter, baksida av lår, säte, ljumskar och ländrygg. Under tiden kommer Magdalena och Mats att berätta om buddhismens viktiga filosofi De fem Indriyas -  Fem andliga styrkor. Workshopen blir en slags hybrid mellan föredrag, yogisk kroppsterapi och guidad meditation.

*****

Tid: 10.00 - 16.00 båda dagar, lunchpaus 13.00-13.45

Pris: 1400 kr för en dag, 2400 kr för två dagar. I priset ingår vegetarisk lunch, te och kaffe. Meddela oss dina allergier.

Om Magdalena Mecweld och Mats Nielsen

Magdalena Mecweld och Mats Nielsen har mångårig erfarenhet inom yoga och buddhistisk mindfulness-meditation. Magdalena är en av de första att undervisa yinyoga i Sverige. Hennes bok och app ”Vila dig i form med yinyoga” (LUX) är numera en tidlös klassiker. 

Mats Nielsen är Magdalenas partner och assisterar under yinyoga-passen och håller även i meditationerna. Med hjälp av mindfulness-meditation under yinyoga-passen har Magdalena och Mats skapat en alldeles egen och unik stil av yinyoga.

Betalarens uppgifter

E-post
Personuppgifter

Anmälda

Bok - Vila Dig Stark med Yinyoga 275kr (ord pris 325kr)